Laudamus Att hitta rätt frisör

Att hitta rätt frisör

 Frisör fönar kund

Håret vi har på huvudet är något vi alla har någon form av relation till. En stor del av den skönhetsvård som vi – både män och kvinnor – ägnar oss åt går till just håret. Ett friskt och välskött hår signalerar god hälsa, positiv energi och klass – oavsett om frisyren vi väljer är klassisk eller med moderiktig.

Frisören man har är väldigt viktig. Olika frisörer är ofta bra på olika saker och för att hitta en frisör man känner förstår en, och kan göra underverk med det hår man har, så måste man i regel först besöka en del frisörer som inte verkar ha den där magiska touchen för just ditt hår. En frisör som har goda vitsord från massor av människor kanske inte funkar för dig, medan en som inte har ett lika stort namn i branschen gör under för ditt hår.

En frisör är inte bara hantverkaren som skapar din frisyr, hen är också ett bollplank som du kan bolla idéer med, rådfråga om frisyrer som skulle passa, färger och vårdande produkter. En engagerad frisör i Helsingborg utgår från dina förutsättningar, är alltid ärlig och lyssnar till dina önskemål.

Råd från frisören

Ett allmänt råd från de flesta frisörer är att alltid utgå från dig själv när du väljer färger, klippningar och stil. Det är lätt att fastna för en vrålsnygg frisyr i en tidning, men om håret som människa på bilden är väldigt långt ifrån ditt eget hår i textur, volym, längd och form, så är det inte alltid möjligt att få till den; Och priset man får betala är sällan värd resultatet. Detta skulle en seriös frisör givetvis förklara innan man satte igång, men det kan vara bra att veta på förhand.

Ett annat viktigt råd är att aldrig experimentera med hårfärg, klippningar och annat på egen hand. Otaliga är de förtvivlade människor som kommer till sin frisör i panik för att räddas ett hemexperiment gone bad. Det är inte alltid möjligt att rädda ett klavertramp, och även om det är möjligt så kan det ofta slita mycket på håret, och i slutändan kosta mycket mer än om du hade gått till frisören för behandling från första början.

19 Jan 2015