Laudamus Att jobba med personlig assistans

Att jobba med personlig assistans

Fler tips inom personlig assistans:

## INVALID RSS URL: https://n.nu/rss.php?language=svenska&show=all&items=7&sortby=linkregtime&owner=3786&category=44& ##

Personlig assistans

Om du drömmer om att jobba med personlig assistans så kanske jobbet är idealt för dig, men det finns en hel del att tänka på innan man ger sig in i denna bransch. Dels så handlar det om ett ganska så slitigt jobb och dels så bör man ha rätt attityd för att tycka om det. Det är trots allt så att personlig assistans mest handlar om att ge och då bör man ha den läggningen att man njuter av att hjälpa andra och ge av sig själv. Lönen blir sällan i motsvarighet till allt det som man faktiskt gör så det viktigaste är att man upplever en tillfredsställelse av att göra något mycket viktigt som verkligen behövs. Svenskstatisik ger sin synpunkt på ämnet.

Hemtjänst Gotland

Vad innebär personlig assistans

Den personlige assistenten får göra allt från att hjälpa till med intimhygien till att slå på radion. Det hela beror på vem som får personlig assistans och de behov som finns. Ibland så kan det hela se ut som vilket städjobb som helst då man mest behövs för att diska, koka kaffe och se till att den som har rörelsehinder har ett ordnat hem. Samtidigt så kommer jobbet att innebära att man spenderar en hel del tid tillsammans med en person som förvisso har svårt att ta hand om sig själv och sitt hem men som fortfarande är fullständigt klar i huvudet. Det här gör att man utvecklar ett mycket speciellt vänskapsförhållande då man sakta men säkert lär känna varandra. Betänk att du kommer att vika personens underkläder och se allting i dennes hem, det är klart att du kommer att bli mer än en assistent under arbetets gång…

Rätt personlighet

För att trivas med jobbet som personlig assistent så måste man alltså ha en viss typ av personlighet och syn på livet. Det här är inte ett jobb som man söker i hoppet om att bli rik på en natt. Du bör få en hygglig lön men den kommer aldrig att motsvara det du faktiskt ger. I och med att man som assistent får ett personligt förhållande till sin patient så ger man ju både av kropp och av själ. Det här kan man aldrig få nog lön för. Den som känner att det här ger mening i livet och att det är viktigt att ha ett jobb som man faktiskt känner sig stolt över kommer att trivas riktigt bra medan den som egentligen inte har så stor lust att torka andra i baken kommer att uppleva att det är för jobbigt.

Ett slitigt jobb

Man får inte glömma att det trots allt handlar om ett slitigt jobb både fysiskt och mentalt. Även om man känner att man tycker mycket om den person som man tar hand om så kan det ibland bli för mycket att göra på jobbet det som man även måste göra hemma. Det är därför som personlig assistans inte passar varje person. Om du är osäker på om jobbet kan passa så kanske det är läge att prova men att vara medveten om att det kanske inte blir ett jobb som du kommer att syssla med för all framtid utan mest för att få en speciell och värdefull insikt och erfarenhet om livet och om andra människors situationer och livsöden.

2 Dec 2014