Laudamus Däckhotell - Ett bekvämt sätt att förvara däck

Däckhotell - Ett bekvämt sätt att förvara däck

däckhotell i göteborg

Är ditt garage för litet? Har du helt enkelt inte plats att förvara dina vinterdäck över sommaren eller tvärtom? Då kanske du kan prova ett av många däckhotell som finns runtom i Sverige? Däckhotell finns i alla stora städer, såsom i Stockholm, så du borde inte ha några problem att även hitta däckhotell i Göteborg eller i Malmö.

Ett däckhotell är, som namnet antyder, en plats där man kan förvara däck, både över vinter- och sommarhalvåret. Att förvara däck på en extern plats kan vara bekvämt om du till exempel saknar utrymme eller vill slippa ha smutsiga däck liggandes och ta upp plats som du kan använda till något annat. En källare eller ett vindsförråd kanske känns bekvämt vid första anblick, men det är inte alltid det är en optimal lösning för att dina däck ska må bra och hålla sig i bra skick över en längre tid. Alla tänker till exempel inte på att man bör hålla en jämn, bra temperatur i förrådet för att däcken ska bevaras optimalt. Däcken måste även skyddas mot fukt och andra externa faktorer, såsom ultraviolett ljus. Det är därför viktigt att däcken förvaras inomhus så att de kan skyddas från direkt solljus. Det kan med andra ord vara en bra lösning att checka in dina däck på ett däckhotell där de får ligga och ta igen sig inför den kommande däcksäsongen.

Kolla även in högkvalitativa dragkrokar hos Dragkroksproffset.

Däckhotell - förvara däcken

Däckhotell är även bra för dig som inte riktigt vet hur man förvarar däck på rätt sätt och vill undvika slitage som kan uppstå i ett vanligt förråd. Genom att olika föremål stöter i däcket, exempelvis när man flyttar runt saker i sitt förråd, kan olika skador uppstå. På ett däckhotell slipper du alla sådana risker, eftersom förråden är gjorda för att förvara däck och inget annat. Slitna däck kan dessutom innebära livsfara om de används på vägen och att hålla sina däck i toppskick är därför god praxis.

Många däckhotell hjälper dig därför även att byta och serva däck, genom att exempelvis undersöka lufttryck, så att du vet om däcken är slitna och behöver bytas ut eller inte. Däcken rengörs även noggrant under vistelsen, vilket är något som förlänger dess hållbarhet och håller dem rena och fräscha tills du vill och behöver använda dem igen. Att förvara dina däck på ett däckhotell är även ett säkert sätt för dig som är orolig för att dina däck ska bli stulna medan du inte använder dem. Med andra ord kan du räkna med att dina däck är i goda händer samtidigt som du får plats över att förvara annat i ditt förråd.

12 Sep 2015