Laudamus När är det dags att byta fönster?

När är det dags att byta fönster?

fönster

Hur vet man att det blivit dags att byta ut ett eller flera fönster hemma och vad ska man tänka på? Vi ger här några riktlinjer för hur du ska gå tillväga för att ditt fönsterbyte ska bli en succé.

1. Drar det kallt från dina fönster och har du ovanligt höga uppvärmningskostnader? Då kan du behöva se över tätheten i dina fönster. Troligtvis är det så att det börjar bli gamla och detta är skälet till att det drar in kall luft som tvingar upp dina elräkningar på ett onödigt sätt. Att byta fönster är då ett säkert sätt att både få ett mer trivsamt inomhusklimat samtidigt som dina uppvärmningskostnader kommer att minska drastiskt. Det kan tyckas vara en hög kostnad att byta ut dina fönster men kom ihåg att det är en investering som betalar sig flera gånger om på sikt.

2. Har du problem med att ljud och buller utifrån stör dig mycket även när du är inne i ditt hus? Buller skapar lätt stress och gör att man trivs sämre i sitt hem. Om du bor i en bullrig miljö med mycket oväsen utifrån så kan det vara en god idé att satsa på fönster som är “bullertäta” och därmed minskar upptagen av ljud utifrån. På detta sätt får du en mycket mer behaglig och trivsam och stressfri miljö hemma.

3. Har du trasiga fönster? Detta är troligen det vanligaste sättet att upptäcka att man behöver byta ut sina fönster. Sprickor i fönster eller innerfönster kommer med tiden bara att bli värre därför är det bra att ta tag i problemet så fort som möjligt och byta ut det eller de fönster som behövs. När man ändå är i tagen kan det vara läge att se över ovanstående punkter och kanske fundera på ett totalt byte av alla fönster i hemmet. Ofta får man rabatt och montering billigare när man gör allt på en gång.

Morups fönster är ett tryggt val för alla privatpersoner när det kommer till nya eller byte av befintliga fönster.

Nya fönster i gammal stil

Att hitta rätt fönster är inte det lättaste, speciellt inte om man bor i ett gammalt hus som vårt. Vi har ju konstaterat ett bra tag att vi behöver byta ut våra fönster men vill ha dem i samma gammeldags, allmogestil som i resten av huset. Det har minst sagt varit ett problem att hitta en fönsterleverantör som kunnat presentera en lösning som passar oss. Men nu verkar det som att vi hittat en!

Almogefönster och kulturfönster

Fönsterleverantören vi haft kontakt med är specialiserade på just fönster i allmogestil. De hjälper till med både almogefönster och kulturfönster och på så vis kan vi få hjälp med lösningar till alla våra fönster. Utöver att fixa en passande lösning för våra “vanliga” fönster så kommer de alltså kunna hjälpa oss med våra specialprojekt till vår altan och till vår punchveranda. Jag blev tipsad om företaget av en vän som nyligen fått hjälp med att sätta in vackra spegeldörrar i sitt pensionat på landet. Jag berömde de vackra spegeldörrarna och fick då höra att de även hjälpte till med fönster. Dessa fönster går inte att köpa i vanlig bygghandel utan måste specialbeställas av företaget.

Vackra fönster i många stilar

Jag vill verkligen slå ett slag för detta företag eftersom jag blev mycket förtjust i de stilfulla och vackra fönster i Göteborg som presenterades på deras hemsida. Det är tydligt att de skapar lösningar som verkligen är anpassade efter gamla hus, för att bevara husets äldre charm och utseende. De verkar också väldigt seriösa i sitt arbetssätt. Jag skickade en måttbeställning på våra fönster och fick tillbaka en offert tillsammans med en ritning som tydligt visade proportionerna på ett bra sätt. De föreslog även en mycket smakfull lösning med spröjs till våra större fönster som vetter ut mot trädgården. Nu är jag väldigt förväntansfull att komma igång och få färdigt våra nya fönster! När allt är klart bjuder jag på kaffe på punchverandan. Välkomna!

 

16 May 2014