Laudamus Njut av mat

Njut av mat

Tips på bra restauranger:

Restauranger

Mat är ju fantastiskt gott! Och att kombinera mat och dryck är ju ännu godare. Sitter man dessutom i en fantastisk miljö så ökar även välbefinnandet under tiden som man njuter av maten. Och får man utöver detta en bra service så är lyckan gjord.

Men det kan ju även vara på andra hållet. Man har kanske höga förväntningar på en restaurang. Och så möts man av dålig service direkt. Då grusas förhoppningar om en bra kväll. Skulle då dessutom maten dröja 45 minuter så blir man ju aningen sur. Och när maten äntligen kommer och man tar första tuggan och upptäcker att det smakar illa, eller att köttet man ville ha medium är alldeles för rött, eller någon annan miss, ja, då blir man ju förbannad!

Ett av mina största nöjen är att gå ut på en restaurang på helgen och prova något nytt att äta. Och att besöka nya restauranger varje gång. Det är ofta som man upptäcker att det dyraste inte är det bästa. Och man hittar många små guldkorn som serverar underbar mat till ett väldigt bra pris.

Hur ska man hitta bra ställen att äta på i Kristianstad?

Mitt nya mål att undersöka är Kristianstad. Så nu är jag på jakt efter en bra översikt på de restauranger som finns där. Och det finns ju flera sätt att söka på. Bland annat finns det ett flertal guider att gå in på via nätet och titta. Sen dyker det ju upp en lista via Google Maps som också är bra.

Jag brukar göra så att jag listar upp de restauranger som jag vill besöka. Och så kategoriserar jag dem sedan efter till exempel inriktning; kött/hamburgare, franskt, kinesiskt, japanskt, husmanskost, italienskt osv. Jag brukar välja bort de som endast har lunchöppet och även pizzerior/kebabställen.

Sedan kollar jag lite på vad restaurangerna har fått för rekommendationer osv och bestämmer mig sedan för vilka av dem alla som jag vill besöka. Och så bokar jag in dem i min kalender och tar med mig sambon på många härliga kvällar med oftast god mat och härlig atmosfär. Såklart gör ju sällskapet mycket av upplevelsen också, så jag är glad att jag har en bra ”kompanjon” med mig på restaurangbesöken. :D

10 Mar 2014