Laudamus Nu ska det målas om!

Nu ska det målas om!

Tips på bra målare:

Målare

Jaha, nu är det dags enligt frugan! Nu ska det förnyas här hemma och fräschas upp. Och bli vackert och snyggt och häftigt. Eller kanske bara vitt?

Ja det ska målas om. Barnen har vuxit ifrån sina barnsliga tapeter och vill ha moderna färger som cappuccino-brunt och oliv-grönt som en fondvägg och vita väggar på resten. Frugan vill att köket ska få någon häftig färg och att vardagsrummet behöver förnyas. Pju säger jag. Tid och pengar försvinner. Och så är det ju svårt att dessutom välja rätt nyans och färg. Som alla vet så ser det ju inte alltid ut såsom på provbiten i affären när väl färgen kommer upp på väggen! Svåra beslut... som frugan får ta!

Att hitta rätt målare

Vi bor i Malmö i ett tvåvåningshus och jakten på en målare är inledd. Allt detta jobb hinner inte stackars jag med! Det räcker väl med att jag måste följa med till färgbutiken och titta på färger i all oändlighet?

”Vad tycker du om denna nyansen av beige?” frågar frugan. ”Eller denna?” ”Eller mer mot gult?”

Vad vet jag?! Jag tycker att alla ser likadana ut. Haha! Låter frugan och barnen bestämma. Jag betalar och ser glad ut. :)

Jag beger mig ut på nätet och söker efter målare i Malmö istället. Vem är snabb och inte för dyr och som dessutom kan spackla lite och slipa? Ja för väggarna är ju fulla med hål och skavanker såklart. Och dessutom måste ju tapeter rivas ner först! Det här blir ju bara ett större och större projekt. Hur ska detta gå?

Själv hade jag tyckt att det funkar med att måla vitt överallt. Billigt, enkelt och bra. Går att matcha alla möbler mot och funkar fint med tavlor och annat. Så hade man sparat in sin tid och även lite pengar. Hade man sluppit många timmar i färgbutiken och det hade blivit klart snabbare. Men men, det är jag ju jag i en nöt. Såklart måste min bättre hälft bli nöjd också och tycker hon att det är roligt att välja färger så får hon göra det. Såklart!

Nåväl, jag spanar in lite rekommendationer och hör med min vänner och bekanta vem de har anlitat. Finns ju oändligt många målerifirmor i Malmö att välja mellan nämligen. Går sedan ut och googlar om dem och så ska jag nog till slut hitta rätt målare för oss!

17 Jan 2014