Laudamus Otur på semestern

Otur på semestern

Vill du ha tips på bra däckleverantörer? Se nedan:

Däck

I somras hade familjen planerat en härlig weekend i Göteborg. Vi skulle köra upp dit, sova över två nätter på hotell och hitta på massa roliga saker. Vi skulle hinna med att besöka Liseberg ena dagen, kolla in shoppingen och även hinna besöka Universeum. Barnen var uppspelta och vädret såg ut att vara på vår sida med sol och blå himmel. Härligt!

Så vi packade in oss i bilen en tidig morgon och påbörjade vår lilla roadtrip. Barnen var nöjda i baksätet med varsin kudde, filt och en Ipad att se lite film på. Frugan och jag var nöjda i framsätet med varsin köpe-kaffe och härlig musik lite lågt i bakgrunden. Så skönt att komma hemifrån några dagar. Slippa laga mat själv och unna sig lite annat.

När vi närmade oss Göteborg så smäller det plötsligt till och bilen kränger och jag måste köra in till kanten. Fasen också! Punka! Det är ju så drygt. Att behöva stå där på motorvägen och byta däck. När vi nästan var framme dessutom! Jaja, vi öser ut all packning och plockar ut reservdäcket och byter skiten. Efter 30 minuter så är vi inpackade igen och kör vidare.

Give me a break!

Så är vi äntligen inne i Göteborg. Kör via gps:en och ska hitta till hotellet. Så skönt att snart få slappa lite på rummet innan vi beger oss ut i storstadsvimlet.

Men nej, då börjar bilen bli väldigt svårhanterad och trög. Vad nu liksom!? Vi får köra in till kanten igen. Lite svårare att göra det på gatorna i Göteborg där det är fullt med annan trafik, bussar och spårvagnar. Nu är det reservdäcket som har lagt av! Det är punka även på det! Gahhh! Man blir ju galen.

Bara att dra upp telefonerna, jag och frugan, och börja leta efter en däckfirma i Göteborg som låg någonstans i närheten av där vi befann oss. Himla tur att man har uppkoppling på mobilen så man lätt kan leta på nätet!

Vi hittade en till slut och körde sakta, sakta dit med blinkande varningsljus på och två uttråkade ungar i baksätet. ”När är vi framme?” tjatade de. Pust och stön.

Personalen på däckfriman var väldigt trevliga och vi fick bytt till ett nytt däck på bilen. Och fixade ett fungerande reservdäck. Härligt! Dock en tråkigt utgift och en hel del av vår tid som försvann, men vi fick ändå en väldigt underbar weekend i Göteborg. Och inga problem med några däck på resten av resan heller!

11 Mar 2014