Laudamus Tre skäl att skaffa åtelkamera

Tre skäl att skaffa åtelkamera

Att det främst är jägare som skaffar sig en åtelkamera är ju ingen hemlighet, men det finns de som har en utan att jaga. De brukar ha den för att se både djur och människor i skog och mark. För en jägare har åtelkameran ett bredare syfte och här är tre skäl att skaffa en åtelkamera:

#1. Hitta djuren

Ja, det är många jägare som suttit i skogen och väntat på att djuren ska komma. Jagar man till exempel vildsvin är det extremt svårt att pricka rätt var de är för tillfället. Med en åtelkamera kan man följa rörelsemönster och vet var man ska befinna sig för att få en lyckad jakt. 

#2. Inventering av djur

Det genomförs med jämna mellanrum en inventering i skogen där markägare ska rapportera in saker som avföring för att bedöma antalet djur som finns. Med en åtelkamera får man en slags bekräftelse på att ens inventering stämmer. Man kan ju se djuren på bild och avgöra ungefär hur många de är. 

#3. Övervakning

Det är inte bara djur som rör sig. En åtelkamera kan med fördel användas för att övervaka ett område under speciella tidpunkter. Det finns även fågelskådare som äger åtelkameror för att fota fåglar. Klicka här om du vill veta mer om övervakning, kameror eller andra elektroniska prylar. 

Tänk på detta när du ska köpa åtelkamera

Det finns bra och billiga åtelkameror online, men en sak du aldrig ska snåla på är batterier. Köper du billiga batterier så kommer du att få dåliga bilder. Det är inte kamerans fel, och äger du en åtelkamera idag som tar suddiga bilder så testa först att byta till fräscha och starka batterier. 

23 Sep 2020